Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Mosselen carbonara

Mosselen carbonara

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Sergio Herman: ā€œDit is weer een mooi klassiek gerecht dat een extra twist krijgt door de diepgang van dat magische mosselvocht. Een carbonara met zilte klasse en de anijzigheid van venkel.ā€

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Sergio Herman: ā€œDit is weer een mooi klassiek gerecht dat een extra twist krijgt door de diepgang van dat magische mosselvocht. Een carbonara met zilte klasse en de anijzigheid van venkel.ā€

Bereiding

  1. Kook de mosselen klassiek zoals uitgelegd in de basistechniek. Verwijder de bovenste helft van de schelpen en laat de mosselen iets afkoelen in het kookvocht.

  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in gezouten water. Giet af maar bewaar het kookwater.

  3. Verhit intussen een bakpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de guanciale in zijn eigen vet krokant. Haal uit de pan en stoof in hetzelfde vet de sjalot, knoflook en venkel enkele minuten. Kruid met zout en peper.

  4. Klop in een kom de eidooiers los met de Parmezaanse kaas en 2 el van het pastakookwater. SchepĀ  met een tang of schuimspaan de pasta in de bakpan en zet het vuur uit. Voeg de crispy guanciale toe.

  5. Giet de ei-kaasmix over de pasta en roer goed door met nog 2 el van het pastakookwater, 2 el van het mosselkookvocht en de mosselen tot je een mooie gebonden saus hebt.

  6. Werk af met de fijngehakte pistachenoten, bronzen venkel of dille, een royale snuf peper en wat extra versgeraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct in de warme pan.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Hommage

€ 32,50
cover hommage
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!