Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Foul mudammas

Moutabal: gerookte-auberginedip

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Serveer de moutabal met hummus, granaatappelpitjes, feta, pepertjes, druiven en platbrood.

Bereiding

  1. Als je een gasfornuis hebt, rooster de aubergines dan 15-20 minuten direct boven het vuur en draai ze regelmatig om met een tang, tot ze helemaal verkoold zijn en bijna uit elkaar vallen. Heb je geen gasfornuis? Rooster ze dan 30-40 minuten in de oven (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).

  2. Snijd de aubergines open op een snijplank en rasp de knoflook fijn over het zachte vruchtvlees. De hitte van de aubergines zal de smaak van de rauwe knoflook iets verzachten. Laat de aubergines even afkoelen. Schraap het vruchtvlees eruit met een lepel en voeg toe aan een kom met de tahin, de yoghurt, de olijfolie, zout en peper. Voeg beetje bij beetje het citroensap toe, terwijl je proeft, om ervoor te zorgen dat je de perfecte balans van scherpte krijgt, maar het geheel niet te zuur wordt.

  3. Serveer de moutabal in een mooi bord met een drupje granaatappelmelasse en wat granaatappelpitjes erbovenop.

Per stuk: 125 kcal | 7 g koolhydraten | 3 g eiwit | 9 g vet

Receptuur en foodstyling: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)