Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
cheesecake

New York cheesecake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

De perfecte cheesecake heeft een knapperige, boterige bodem. In dit recept gaat een hele rol koekjes. Als je de bodem iets minder dik wilt, snoep je gewoon wat koekjes uit het pak zodat die niet in de taart terechtkomen. De monchou vervangen door een andere soort roomkaas is overigens geen optie als je een heerlijk romige taart wilt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediƫnten

De perfecte cheesecake heeft een knapperige, boterige bodem. In dit recept gaat een hele rol koekjes. Als je de bodem iets minder dik wilt, snoep je gewoon wat koekjes uit het pak zodat die niet in de taart terechtkomen. De monchou vervangen door een andere soort roomkaas is overigens geen optie als je een heerlijk romige taart wilt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verkruimel de Digestive-biscuits in een keukenmachine. Als je die niet hebt, kun je de koekjes ook in een theedoek vouwen en met een pan of deegroller erop slaan tot alles verkruimeld is.

  2. Smelt de boter en roer de helft ervan door de koekkruimels. Giet langzaam deĀ rest van de boter erbij en roer tot je de gewenste substantie hebt. De kruimelsĀ moeten niet te nat zijn, maar als je het mengsel aandrukt moet het wel vormĀ houden. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvormĀ en druk aan. Bak 10 minuten.

  3. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Maak de vulling door de monĀ chou met de suiker te mixen. Meng de melk erdoor en voeg de eieren een voorĀ een toe, gevolgd door de sour cream en vanillemerg. Zeef de bloem en mengĀ door de rest van de vulling, tot alle bloem is opgenomen. Bak 1 uur in de oven.Ā Zet de oven uit en laat de cheesecake nog 5 tot 6 uur in de oven staan metĀ de deur dicht. Zet in de koelkast en laat helemaal afkoelen voordat je hemĀ serveert.

Titel: De 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben
Auteur: redactie FavorFlav
Uitgever: Carrera Culinair
Prijs: 27,50

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!