
No-bake frambozentrifletaart
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
ca. 8 uur en 30 minuten wachttijdca. 8 u. en 30 min. wachttijd
Hoe mooi ziet deze taart eruit? Hij oogt luxe, is door elke thuiskok te maken en natuurlijk onwijs lekker. Zet jij dit spektakelstuk binnenkort op tafel?
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de kristalsuiker en het water in een klein pannetje. Verhit tot de suiker net is opgelost, voeg de frambozen toe en neem van het vuur. Prak de frambozen met een vork en laat afkoelen. Roer de sherry erdoorheen.
Doe voor de vanilleroom de mascarpone en het custardpoeder in een kom en klop kort door elkaar. Klop de vanillevla erdoorheen.
Klop beetje bij beetje de slagroom erdoorheen tot je een dik mengsel hebt. Klop het vanille-extract en de poedersuiker erdoorheen.
Doop de lange vingers in het sherrymengsel en bedek de bodem van een springvorm (23 cm Ø) met een enkele laag ervan. Leg de lange vingers dicht tegen elkaar, zodat er geen gaatjes in de bodem zitten.
Lepel de helft van de geprakte frambozen erop en druk een beetje aan. Lepel de helft van de vanilleroom erover, gevolgd door nog een laagje lange vingers met sherry en de rest van de geprakte frambozen.
Verdeel de rest van de vanilleroom erover en strijk glad. Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
Maak de gelatinepudding met het poeder en de helft zoveel water als op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen. Neem de taart uit de koelkast.
Schenk de vloeibare gelatinepudding erover – je hebt waarschijnlijk niet alles nodig, dus je kunt de rest van de pudding laten stollen en voor iets anders gebruiken. Zet de taart terug in de koelkast en laat een nacht opstijven.
Schep voor de topping de frambozen om met de poedersuiker. Laat staan tot de frambozen glanzen.
Haal een mes langs de rand van de taart om hem los te maken van de vorm en verwijder de vorm. Leg de taart op een bord, bestrooi met de frambozen en serveer.












