Bereiding

Vervang kipfilet eens door kipgehakt… het maakt je oosterse maaltijd extra smeuïg.

  1. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en hak hem fijn. Schil de gember en hak hem fijn.  Maak de paddenstoelen indien nodig schoon. Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok. Bak er het kipgehakt rul in en voeg de knoflook, de lente-ui, de peper, de gember en de paddenstoelen toe. Bak het geheel in ca. 10 minuten goudbruin.
  3. Voeg 2 el sojasaus en de oestersaus toe. Was de koriander, schud hem droog en hak grof. Giet de noedels af en verdeel ze over kommen. Verdeel het gehakt erover. Bestrooi met de koriander en het sesamzaad. Serveer met wat extra sojasaus en sesamolie.

Per portie: ca. 681 kcal
38 g eiwit | 17 g vet | 93 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp