Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor In olijfolie gesmoorde reuzenbonen met rozemarijn

In olijfolie gesmoorde reuzenbonen met rozemarijn

  • Gemiddeld

  • ca. 12 uur bereidingstijdca. 12 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de bonen minimaal 12 uur in koud water. Snijd het spek in grove blokjes.

  2. Laat de bonen uitlekken. Doe de bonen in een ruime braadpan met de spekblokjes en schenk er de olijfolie overheen. Leg het deksel op de pan en smoor de bonen op zeer laag vuur in 1 uur en 30 minuten -2 uur gaar.

  3. Pel de knoflook. Voeg na ca. 1 uur smoren de rozemarijn en de knoflook toe aan de bonen. Wel de rozijnen ca. 30 minuten in lauwwarm water.

  4. Proef de bonen en breng ze op smaak met zout en peper. Laat de rozijnen uitlekken en meng ze door de bonen. Laat het geheel minimaal 1 uur afkoelen om de smaken goed te laten intrekken. Serveer de bonen met brood of salade.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)