
Olijvenbiscotti
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Serveer de olijven en biscotti samen met wat nootjes en charcuterie voor een volledige borrelplank.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Hak de helft van de olijven grof, laat de andere helft (mits pitloos) heel. Hak de rozemarijn grof. Meng alle ingrediƫnten behalve het ei en de melk in een kom. Kluts het ei met de melk in een
kommetje. Voeg toe aan de droge ingrediĆ«nten en kneed kort tot een samenhangend deeg.Vorm een rechthoekig ābroodā van ca. 4 cm hoog van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat kort afkoelen tot je het kunt vastpakken.
Snijd met een gekarteld broodmes dunne plakjes (ca. ½ cm) van het deeg en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak nog ca. 20 minuten in de oven tot de biscotti goudgeel en knapperig zijn. Bak ze niet te donker want dan worden de olijven bitter.









