Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Olijvenpretzels

Olijvenpretzels

  • Uitdagend

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet de olijven af en laat ze uitlekken. Hak de olijven zeer fijn en meng er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4).

  2. Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel. Snijd het deeg in repen van ca. 5 cm bij 24 cm. Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van.

  3. Meng de eidooier met de melk en besmeer de pretzels met dit mengsel. Bestrooi met grof zeezout en bak de pretzels in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)