Bereiding

Wie wilt er nou niet ontbijten met een burger? Wij kunnen ons geen beter begin van de dag voorstellen. Met dit recept maak je de perfecte ontbijtburger met een spiegeleitje on top. Het perfecte spiegelei bakken? Plaats een dekseltje dat kleiner is dan de pan over het ei.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 70°C / hetelucht: 50°C). Meng het varkensgehakt, de oregano, de citroenrasp, de gedroogde chilivlokken, de fenegriek en de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Verdeel in 4 porties en druk iedere portie een beetje plat tot een burger van ca. 1 cm dik.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de burgers 8-10 minuten aan beide zijden in tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal de burgers uit de pan en houd ze warm in de oven. Zet het vuur hoger, voeg 1 el olie toe aan de pan en breek de eieren voorzichtig boven de pan, laat de dooier heel. Bak tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog mooi zacht is. Schep voorzichtig met een spatel uit de pan.
  3. Dep de pan droog met keukenpapier. Snijd de burgerbroodjes doormidden en rooster ze kort met de snijkant naar beneden in de droge pan op middelhoog vuur. Beleg de burgerbroodjes met de burgers en de eieren. Maak af met een saus naar keuze.

*Fenegriekpoeder is onder meer verkrijgbaar bij Holland&Barrett.

Per portie: ca. 581 kcal
27 g eiwit | 37 g vet | 33 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sal Henley