Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Ontbijtburger met spiegelei hartig ontbijt

Ontbijtburger met spiegelei

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 70°C / hetelucht: 50°C). Meng het varkensgehakt, de oregano, de citroenrasp, de gedroogde chilivlokken, de fenegriek en de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Verdeel in 4 porties en druk iedere portie een beetje plat tot een burger van ca. 1 cm dik.

  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de burgers 8-10 minuten aan beide zijden in tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal de burgers uit de pan en houd ze warm in de oven. Zet het vuur hoger, voeg 1 el olie toe aan de pan en breek de eieren voorzichtig boven de pan, laat de dooier heel. Bak tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog mooi zacht is. Schep voorzichtig met een spatel uit de pan.

  3. Dep de pan droog met keukenpapier. Snijd de burgerbroodjes doormidden en rooster ze kort met de snijkant naar beneden in de droge pan op middelhoog vuur. Beleg de burgerbroodjes met de burgers en de eieren. Maak af met een saus naar keuze.

Per portie: 581 kcal | 33 g koolhydraten | 27 g eiwit | 37 g vet

on top

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)