Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Opperdoezer ronde's met ossenstaart, sint-jakobsmossel en Onno's Taste Kaviaar

Opperdoezer ronde's met ossenstaart, sint-jakobsmossel en Onno's Taste Kaviaar

  • Uitdagend

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Los een in koud water geweld blaadje gelatine op in de kokende bouillon. Giet de warme bouillon in een klein diep bord.

  2. Kleur voor het schuim 150 g roomboter in een ruime pan op middelhoog vuur, zodat alle vaste bestanddelen van de roomboter goudbruin van kleur zijn. Giet de vetstof voor de helft uit de pan (zorg ervoor dat de bruingekleurde bestanddelen in de pan blijven). Blus het geheel af met de slagroom en voeg de melk en 200 g geborstelde en in vieren gesneden opperdoezer rondjes toe. Kook het geheel ca. 20 minuten op laag vuur. Draai met behulp van een keukenmachine het geheel tot een gladde massa. Breng op smaak met zout. Giet vervolgens de gebruinde boter, het aardappelschuim in een 0,5 l siphon met twee gaspatronen erop.

  3. Rooster de Sint-jakobsmossel in hete olijfolie om en om even dicht op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder met een borstel het velletje van 100 g opperdoezer rondjes, en verwijder eventueel ook de diepe ogen. Kook de aardappels ca. 15 minuten in ruim water met zout. Schep de aardappels uit de pan, laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in grove blokjes.

  4. Smelt 50 g roomboter. Verwarm de aardappelblokjes in de gesmolten boter. Verdeel ze op de gelei van de ossenstaart. Spuit er het warme schuim van de opperdoezer ronde met behulp van de siphon op. Voeg de fijngesneden bieslook toe. Plaats de sint-jakobsmossel erbovenop. Maak af met de kaviaar.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)