Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Orecchiette con polpette met kikkererwten

Orecchiette met gehaktballetjes en kikkererwten

In samenwerking met Les Généreux
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

In dit recept wordt de pasta gecombineerd met een frisse, maar toch ook rijke en smaakvolle tomatensaus met polpette (gehaktballetjes).

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In dit recept wordt de pasta gecombineerd met een frisse, maar toch ook rijke en smaakvolle tomatensaus met polpette (gehaktballetjes).

Bereiding

  1. Druk het vlees van de worstjes in kleine balletjes uit het vel. Rol de balletjes eventueel nog een beetje rond tussen je handpalmen. Verhit de olijfolie in een pan en bak er de gehaktballetjes op hoog vuur ca. 5 minuten rondom bruin in. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  2. Voeg de ui en de kikkererwten toe aan de gehaktballetjes en fruit ca. 2 minuten mee. Zet het vuur laag en voeg de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een houten lepel stuk. Scheur de basilicumblaadjes grof en voeg ze toe aan de saus. Laat op laag vuur ca. 10 minuten rustig pruttelen. Giet de gekookte pasta af en voeg hem, eventueel met een scheutje kookwater, toe aan de saus. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over borden en schenk er nog wat lekkere olijfolie over. Maak af met de geroosterde walnoten.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)