Orecchiette met lamsragù
Eenvoudig
ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng het vlees met de bloem en een flinke snuf zout en peper. Verhit een scheut olie in een ovenbestendige braadpan en braad hierin het vlees, in porties, op hoog vuur aan. Haal het vlees uit de pan en zet het apart op een bord.
Zet het vuur laag en fruit de ui, de wortel, de selderij en de knoflook ca. 10 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de rozemarijn, de tijm en de steranijs toe en fruit ca. 2 minuten verder. Blus af met een scheut wijn en roer met een houten spatel alle aanbaksels van de bodem los. Zet het vuur hoger en voeg de laurierblaadjes, de passata, de bouillon en de overige wijn toe. Doe het vlees terug in de pan en breng het geheel langzaam aan de kook. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C).
Dek de pan af met een laag aluminiumfolie en leg er een deksel op. Zet de pan ca. 3 uur in de oven tot het vlees heel zacht is. Haal de steranijs en de laurierblaadjes eruit en roer de peterselie door de ragù.
Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Giet af, maar bewaar wat van het kookwater. Doe de pasta terug in de pan en roer de boter erdoorheen. Meng de ragù erdoorheen en voeg wat van het opgevangen kookwater toe om het geheel wat smeuïger te maken. Serveer in diepe borden en bestrooi met de parmezaan.