Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Potje met overnight-oats met daarop divers rood fruit.

Overnight oats

  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Overnight oats zijn je snelste route naar een lekker ontbijt. Want door de avond van tevoren een heel klein beetje werk te verrichten, hoef je je havermout de volgende ochtend alleen nog maar uit de koelkast te pakken. Ideaal!

Lees verder onder de advertentie

Aantal porties
2

Ingrediënten

Overnight oats zijn je snelste route naar een lekker ontbijt. Want door de avond van tevoren een heel klein beetje werk te verrichten, hoef je je havermout de volgende ochtend alleen nog maar uit de koelkast te pakken. Ideaal!

Overnight oats toppings
Dit snelle ontbijt wordt vaak gemaakt met havermout. Benieuwd welke toppings en smaken je hieraan kunt toevoegen? Bekijk hier alle ingrediënten om je overnight oats nog lekkerder te maken.

Bereiding

  1. Doe de havermout samen met de melk, de ahornsiroop, het vanille-extract en het zout in een mengkom en roer door elkaar.

  2. Verdeel het havermoutmengsel over glazen potjes, dek ze af en plaats minimaal 6 uur (maar liefst een hele nacht) in de koelkast.

  3. Haal de overnight oats uit de koelkast en leg er je fruit naar keuze op.

Per portie: 398 kcal | 65 g koolhydraten | 15 g eiwit | 8 g vet
Meer inspiratie voor je ontbijt?
Bekijk hier nog meer lekkere ontbijt recepten!

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!