Paddenstoelenshoarma met toum en dragonsalade
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rooster voor de shoarma-kruidenmix alle specerijen (behalve het paprikapoeder) in een droge koekenpan tot de aroma’s vrijkomen. Vermaal de specerijen tot poeder en meng met het paprikapoeder, het zout en de olie. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de specerijenolie en zorg dat deze ook in de lamellen komt. Laat marineren terwijl je de toum bereidt.
Pureer voor de toum de knoflook met een flinke snuf zout in een blender tot een gladde pasta. Giet er heel langzaam 100 ml olie en daarna 1 el citroensap bij, terwijl je blijft mixen. Herhaal met weer 100 ml olie en 1 el citroensap. Voeg op dezelfde wijze de rest van de olie en 2 el ijskoud water toe en mix verder tot de olie goed opgenomen is en er een romige saus is ontstaan.
Steek de barbecue aan. Klop voor de dragonsalade de melasse met de azijn, de suiker, de olijfolie, zout en peper in een kom.
Rijg de paddenstoelen aan de spiesen. Gebruik eventueel 2 spiesen per stuk om de spiesen makkelijker te kunnen draaien. Gril 15-20 minuten op directe hitte op de barbecue tot de paddenstoelen zacht en gaar zijn. Draai regelmatig om zodat de paddenstoelen gelijkmatig garen.
Meng de dressing met de dragon en de rucola. Verwarm de pitabroodjes kort op de barbecue. Snijd de paddenstoelen in plakjes en serveer met de pitabroodjes, de salade en de toum.