Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Paddenstoelenshoarma met toum en dragonsalade

Paddenstoelenshoarma met toum en dragonsalade

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de shoarma-kruidenmix

Voor de toum

Voor de dragonsalade

Is knoflook je favoriete ingrediënt? Dan word je vast fan van toum, een Libanese saus gemaakt met heel veel knoflook.

Bereiding

  1. Rooster voor de shoarma-kruidenmix alle specerijen (behalve het paprikapoeder) in een droge koekenpan tot de aroma’s vrijkomen. Vermaal de specerijen tot poeder en meng met het paprikapoeder, het zout en de olie. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de specerijenolie en zorg dat deze ook in de lamellen komt. Laat marineren terwijl je de toum bereidt.

  2. Pureer voor de toum de knoflook met een flinke snuf zout in een blender tot een gladde pasta. Giet er heel langzaam 100 ml olie en daarna 1 el citroensap bij, terwijl je blijft mixen. Herhaal met weer 100 ml olie en 1 el citroensap. Voeg op dezelfde wijze de rest van de olie en 2 el ijskoud water toe en mix verder tot de olie goed opgenomen is en er een romige saus is ontstaan.

  3. Steek de barbecue aan. Klop voor de dragonsalade de melasse met de azijn, de suiker, de olijfolie, zout en peper in een kom.

  4. Rijg de paddenstoelen aan de spiesen. Gebruik eventueel 2 spiesen per stuk om de spiesen makkelijker te kunnen draaien. Gril 15-20 minuten op directe hitte op de barbecue tot de paddenstoelen zacht en gaar zijn. Draai regelmatig om zodat de paddenstoelen gelijkmatig garen.

  5. Meng de dressing met de dragon en de rucola. Verwarm de pitabroodjes kort op de barbecue. Snijd de paddenstoelen in plakjes en serveer met de pitabroodjes, de salade en de toum.

Per portie: 880 kcal | 55 g koolhydraten | 16 g eiwit | 65 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helen Graves Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)