Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Palmkool spinaziebeignets van haver met pestomayonaise

Palmkool-spinaziebeignets van haver met pestomayonaise

In samenwerking metĀ Smaakt
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediƫnten

Voor de pestomayonaise

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Doe de ui, de spinazie, de palmkool, de zongedroogde tomaatjes en de rode chilipeper in een kom en strooi er wat zout over. Kneed het geheel even stevig door elkaar, zodat de groenten wat vocht loslaten. Laat ca. 10 minuten staan. Meng ondertussen de ingrediƫnten voor de pesto mayonaise.

  2. Meng de helft van de havervlokken en de bloem met de groenten en kneed tot een plakkerig geheel. Voeg evt. meer bloem toe tot je de groenten tot balletjes kunt samenknijpen.

  3. Verhit een laagje olie in een pan en maak platte koekjes van het groentemengsel. Bestrooi met nog wat havervlokken en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Bak ca. 4 minuten per zijde tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Serveer de beignets met de pestomayonaise. Bestrooi met wat geroosterde pijnboompitten en chilipeper.

Per portie: 94 kcal | 7 g koolhydraten | 3 g eiwit | 6 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!