Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Panna cotta taartjes met asperges

Panna cotta taartjes met asperges

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • en 20 minuten wachttijd en 20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

De enige echte bakkers van Petit Gateau bakken niet alleen zoete taartjes, maar ook hartige traktaties. Probeer deze taartjes met een vulling van groene asperges.

Bereiding

  1. Doe de bloem, de poedersuiker, het amandelmeel en de mespunt zout in een kom.

  2. Breek de koude boter in stukjes en verdeel deze over de droge ingrediënten.

  3. Wrijf de boter en de droge ingrediënten net zo lang totdat een kruimelig deeg ontstaat.

  4. Kluts het ei. Doe een eetlepel ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangende deegbal. Als het deeg erg plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe of als het deeg daarentegen te droog is, voeg  dan een paar druppels ei toe.

  5. Verpak de deegbal in plasticfolie en leg deze een uur in de koelkast.

  6. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte en bekleed kleine taartvormpjes ermee. Bekleed niet alleen de bodem, maar ook de zijkanten van de vorm.

  7. Bak de taartjes in ca. 15 minuten in de oven op 170 graden.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

1 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Kleine hartige taartjes

€ 19,50
kleine hartige taartjes