
Pappardelle met ragù en spinazie
Eenvoudig
ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd
Zet een pan van deze saus op het vuur en laat hem urenlang pruttelen. Dan krijg je boterzachte ragù én een heerlijk geurende keuken. Deze pappardelle is comfort food ten top.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel in de bloem. Verhit de olie en de boter in een ruime braadpan op hoog vuur.
Bak het vlees in ca. 10 minuten rondom goudbruin. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C).
Neem het vlees uit de pan en voeg de knoflook, de ui, de wortel en de bleekselderij toe. Fruit ca. 10 minuten.
Voeg de tomatenpuree, de wijn, de passata, de oregano en de rozemarijn toe. Breng aan de kook en voeg het vlees weer toe. Leg het deksel op de pan en zet ca. 3 uur in de oven.
Neem het deksel van de pan, schep de saus over het vlees en zet nog ca. 30 minuten in de oven zonder deksel. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Schep de pasta uit de pan en voeg met wat aanhangend kookwater toe aan het stoofvlees. Verwarm alles nog goed door op het fornuis.
Roer de spinazie erdoorheen en laat kort slinken. Verdeel over borden en bestrooi royaal met grana padano.










