Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pappardelle met ragù en spinazie met daar overheen Parmezaanse kaas

Pappardelle met ragù en spinazie

  • Eenvoudig

  • ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd

Zet een pan van deze saus op het vuur en laat hem urenlang pruttelen. Dan krijg je boterzachte ragù én een heerlijk geurende keuken. Deze pappardelle is comfort food ten top.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Zet een pan van deze saus op het vuur en laat hem urenlang pruttelen. Dan krijg je boterzachte ragù én een heerlijk geurende keuken. Deze pappardelle is comfort food ten top.
Tip
Ragù over? Doe het op een krokant wit broodje voor een heerlijke lunch.

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel in de bloem. Verhit de olie en de boter in een ruime braadpan op hoog vuur.

  2. Bak het vlees in ca. 10 minuten rondom goudbruin. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C).

  3. Neem het vlees uit de pan en voeg de knoflook, de ui, de wortel en de bleekselderij toe. Fruit ca. 10 minuten.

  4. Voeg de tomatenpuree, de wijn, de passata, de oregano en de rozemarijn toe. Breng aan de kook en voeg het vlees weer toe. Leg het deksel op de pan en zet ca. 3 uur in de oven.

  5. Neem het deksel van de pan, schep de saus over het vlees en zet nog ca. 30 minuten in de oven zonder deksel. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  6. Schep de pasta uit de pan en voeg met wat aanhangend kookwater toe aan het stoofvlees. Verwarm alles nog goed door op het fornuis.

  7. Roer de spinazie erdoorheen en laat kort slinken. Verdeel over borden en bestrooi royaal met grana padano.

Per portie: 396 kcal | 59 g koolhydraten | 34 g eiwit | 22 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Tip
Sluit je diner in stijl af met een Italiaans dessert.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!