Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
paprika risotto

Paprika-risottotaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed van de bloem, de boter, het ei en een snuf zout een soepel deeg. Laat het deeg op een koele plaats ca. 30 minuten rusten. Pel en snipper de uien. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit 1 l water met de bouillonblokjes. Rasp de parmezaan.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de paprika en de ui ca. 4 minuten in. Voeg de rijst en het paprikapoeder toe en bak ca. 3 minuten tot de rijst glazig wordt. Voeg zo veel hete bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Laat de rijst op laag vuur in ca. 18 minuten rustig gaar worden en voeg telkens als de bouillon opgenomen is wat nieuwe toe.

  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van ca. 35 cm Ø. Bekleed een ingevette en met bloem bestoven taartvorm (ca. 28 cm Ø) met het deeg. Ris de tijm van de takjes. Snijd de gekookte ham in blokjes. Meng de tijm, de ham en de helft van de parmezaan door de risotto en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de risotto over de deegbodem en strooi er de rest van de parmezaan overheen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bak de taart ca. 35 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en serveer hem warm.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)