Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Paprikaspies met geitenkaaspesto

Paprikaspies met geitenkaaspesto

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in gelijke vierkante stukken. Maal het komijnzaad en het venkelzaad grof in de vijzel. Meng het komijnzaad en venkelzaad met 3 el olijfolie en het citroensap. Breng de paprika op smaak met zout en peper en meng ze met de marinade. Laat ca. 30 minuten marineren.
    Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Pel de knoflook. Rasp de geitenkaas grof. Maal de pijnboompitten, het basilicum, de knoflook en 50 g geitenkaas in de vijzel. Meng er 150 ml olijfolie doorheen. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
    Rijg de paprika aan de satéprikkers. Gril de paprikaspiesen ca. 10 minuten rondom op de barbecue. Serveer de spiesen met de pesto en strooi er de overige oude geitenkaas overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!