
Paprikaspies met geitenkaaspesto
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in gelijke vierkante stukken. Maal het komijnzaad en het venkelzaad grof in de vijzel. Meng het komijnzaad en venkelzaad met 3 el olijfolie en het citroensap. Breng de paprika op smaak met zout en peper en meng ze met de marinade. Laat ca. 30 minuten marineren.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Pel de knoflook. Rasp de geitenkaas grof. Maal de pijnboompitten, het basilicum, de knoflook en 50 g geitenkaas in de vijzel. Meng er 150 ml olijfolie doorheen. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Rijg de paprika aan de satéprikkers. Gril de paprikaspiesen ca. 10 minuten rondom op de barbecue. Serveer de spiesen met de pesto en strooi er de overige oude geitenkaas overheen.