Parelhoen in sherry met spaghetti
Gemiddeld
ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verdeel de bol knoflook in losse teentjes, maar pel ze niet. Bestrooi de parelhoenbouten met wat zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en braad er de parelhoenbouten ca. 10 minuten op de huidkant in. Voeg na ca. 5 minuten de knoflooktenen toe.
Blus het geheel af met de sherry en voeg de slagroom en het venkelzaad toe. Breng rustig aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de parelhoen in ca. 1 uur en 30 minuten gaar.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Schep de parelhoen uit de saus en laat kort afkoelen. Druk de knoflookteentjes uit de schil en druk ze fijn. Pluk het parelhoenvlees in grove stukken van de botjes. Doe de knoflook en de parelhoen terug in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de peterselie, schud hem droog en hak hem grof. Giet de pasta af, laat hem uitlekken en meng hem met de peterselie door de saus. Verdeel het mengsel over de bodem van een grote ovenschaal en bestrooi met de pijnboompitten en de parmezaan. Gratineer in ca. 10 minuten goudbruin.