Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
passata

Passata

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 70

Ingrediënten

Passata wordt in de Italiaanse keuken veel gebruikt in pastasauzen. Wij leren je hoe je hem zelf kunt maken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170⁰C / hetelucht: 150⁰C). Snijd de tomaten in kwarten en snijd met een scherp mes de zaadlijsten eruit.  De zaadlij sten van tomaten zitten vol
    water, dus als je ze verwijdert krijg je een rijkere, dikkere passata met een volle, diepe tomatensmaak. Gooi de zaadlijsten weg. Leg de tomaten en de knoflook op een grote bakplaat. Als er nog takjes aan de tomaten zitten, leg deze dan ook op de bakplaat, om de tomatensmaak te verdiepen. Besprenkel met de olie en bestrooi met wat zout en peper. Bak ca. 1 uur in de oven, tot de tomaten geroosterd zijn en de knoflooktenen zacht. De tomaten langzaam roosteren verdiept de smaak en vult je huis met een heerlijke geur.

  2. Doe de tomaten in een keukenmachine, knijp de knoflookteentjes erboven uit en voeg restjes van de bakplaat toe. Gooi de knoflookschilletjes weg. Voeg het basilicum toe. Zet een fijne zeef boven een grote kom. Maal de tomaten glad en druk ze door de zeef in de kom.

  3. Steriliseer de potten door ze in heet sop te wassen, ze om te spoelen en ze ca. 10 minuten in de oven (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C) te zetten. Laat de potten afkoelen. Doe, om de passata makkelij ker in de potten te kunnen schenken, hem in een grote kan en schenk tot aan de rand van de gesteriliseerde potten. De passata blij ft op een koele, donkere plek 3 maanden goed. Bewaar de geopende potten in de koelkast en eet binnen een maand op.

Per portie: 61 kcal | 4 g koolhydraten | 1 g eiwit | 5 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Uyen Luu Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)