
Pasta alfredo met kip
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Zin in comfortfood? Maak pasta alfredo met kip! Met heerlijke romige linguine als basis en knapperig gebakken stukjes kipfilet erbovenop, weet je dat je een hemels gerecht te pakken hebt.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bestrooi de kipdijfilets aan beide zijden met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in ca. 8 minuten goudbruin en gaar; draai de kip halverwege de baktijd om.
Neem de kip uit de pan, laat even rusten onder aluminiumfolie en snijd in reepjes. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Giet af en vang daarbij een kopje kookvocht op.
Smelt de boter in een grote koekenpan of hapjespan. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 30 seconden, maar laat niet verkleuren.
Schenk de room erbij en laat ca. 2 minuten zachtjes koken. Voeg de parmezaan toe en roer tot een gladde, romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de linguine bij de saus en schep goed om. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de saus wat losser te maken.
Verdeel de pasta over twee borden. Leg de reepjes kip erbovenop. Bestrooi de pasta alfredo met kip met fijngehakte peterselie en eventueel extra parmezaan.










