Pasta alla norma
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de aubergines en snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik. Leg de plakken in laagjes in een vergiet en bestrooi iedere laag ruim met zout. Laat de aubergines ca. 1 uur staan.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook ca. 4 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met een staafmixer. Laat de saus ca. 30 minuten rustig koken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Spoel de aubergineplakken goed af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Dep de aubergines goed droog met keukenpapier. Verhit 50 ml olijfolie in een ruime pan en bak de aubergines in 8-10 minuten goudbruin. Neem de aubergines uit de pan en snijd de plakken doormidden.
Kook de pasta in ca. 3 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af, meng er 1 el olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over borden en schep er de aubergines en de tomatensaus op. Garneer met blaadjes basilicum.