Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pasta met mosterd, boerenkool en worst

Pasta met mosterd, boerenkool en worst

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Boerenkool met worst, maar dan anders. Combineer ze niet samen in een stamppot maar in deze heerlijke verse pasta. Snel en simpel, maar verrassend lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediƫnten

Boerenkool met worst, maar dan anders. Combineer ze niet samen in een stamppot maar in deze heerlijke verse pasta. Snel en simpel, maar verrassend lekker!

Bereiding

  1. Doe de boerenkool in een kom en schenk er kokend water overheen. Laat tot gebruik staan. Bereid de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit 2 tl olijfolie in een koekenpan en bak er het worstvlees in. Druk grote stukjes worst met een spatel wat kleiner. Bak tot de worst gaar, bruin en knapperig is.

  3. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de chilivlokken en de mosterd toe en roer door.

  4. Giet de boerenkool af en voeg hem toe aan de worst. Voeg de bouillon toe en kook ca. 1 minuut. Roer de slagroom erdoorheen en breng net aan de kook.

  5. Giet de pasta af en bewaar een klein kopje kookwater. Voeg de pasta en de parmezaan toe aan het worstmengsel. Roer door en roer eventueel het kookwater erdoorheen om een smeuĆÆge saus te maken. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foodstyling: Sal Henley Foto’s: Mike English Styling: Davina Perkins

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (16 stemmen)

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!