Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Was het basilicum en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de spinazie en het basilicum fijn.
- Pel en snipper de knoflook. Verhit 1 el olijfolie en fruit er de knoflook ca. 1 minuut in. Blus af met de slagroom. Voeg de spinazie en het basilicum toe en kook de saus ca. 3 minuten. Pureer kort met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Breng 1 l water met de azijn en wat zout aan de kook. Draai het vuur laag zodat het vuur net van de kook is. Breek de eieren voorzichtig en laat ze langs de rand van de pan in het water glijden. Pocheer de eieren ca. 4 minuten.
- Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de pasta met de spinaziesaus. Verdeel de pasta met de saus over diepe borden. Schep de eieren voorzichtig uit het water en leg ze op de pasta. Rasp de parmezaan eroverheen.
Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie