Pasta met groene asperges en pangrattato
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Vermaal voor de pangrattato het brood met het venkelzaad en een snuf zout in een keukenmachine tot grove kruimels. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er het brood op middelhoog vuur rondom goudbruin en knapperig in. Houd apart op een bord.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Verhit intussen de olie in een hapjespan en fruit er de knoflook, de ansjovis en de chilivlokken 1-2 minuten in of tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de asperges toe en bak 2 minuten verder. Blus af met de wijn en kook 2-3 minuten tot de asperges beetgaar zijn.
Giet de spaghetti af maar bewaar wat van het kookwater. Voeg de spaghetti samen met de parmezaan en een scheut kookwater toe aan de asperges en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper. Verdeel de spaghetti over 2 diepe borden en garneer met de pangrattato.