Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pasta met paprika-kaassaus

Pasta met paprika-kaassaus

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Breng water aan de kook voor de pasta. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui en de paprika in. Voeg het paprikapoeder toe en bak kort mee. Voeg de slagroom, het groentebouillonblokje en 125 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Rasp de kaas. Neem de saus van het vuur en roer de kaas erdoorheen. Houd de saus warm.

  2. 2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Giet de pasta af en druppel er de olijfolie  overheen. Bestrooi de pasta met zout en peper en verdeel hem over borden. Giet de saus over de pasta en bestrooi het geheel met de peterselie.

Per portie: 486 kcal | 39 g koolhydraten | 18 g eiwit | 28 g vet

Edammer is een goede smeltkaas en daarom geschikt om in een saus te gebruiken. Wil je een wat pittiger kaas? Gebruik dan bijvoorbeeld gruyère. Oudere kazen zijn minder geschikt om in een saus te gebruiken omdat ze minder goed smelten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)