Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Pasta met walnotenrozemarijnpesto

Pasta met walnotenrozemarijnpesto

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was 1 takje rozemarijn en de rucola, schud ze goed droog en pluk de naaldjes en blaadjes van de takjes. Rooster de walnoten in een droge pan. Pel de knoflook.

  2. Doe de rozemarijn, de rucola, de walnoten, de knoflook, de kaas en 1 tl zout in een vijzel en maal fijn. Voeg geleidelijk 200 ml olijfolie toe en vijzel tot een gladde saus. Proef de pesto en voeg eventueel nog zout naar smaak toe.

  3. Snijd de lasagnevellen in vierkantjes. Snijd de achterham in vierkantjes van hetzelfde formaat. Kook de pasta in 3-4 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af en vang ca. 150 ml van het kookvocht op. Meng de pasta in de pan met het kookvocht en de ham. Breng op smaak met zout en peper. Meng de boter door de pasta en verdeel de pasta over borden. Schep op ieder bord 1 el pesto en maak af met rozemarijn.

Per portie: 1037 kcal | 65 g koolhydraten | 29 g eiwit | 71 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)