Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
weekmenu Pastaschelpen met krab en doperwten

Pastaschelpen met krab en doperwten

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de doperwtensaus

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng een pan water aan de kook met wat zout en kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (ca. 10 minuten). Giet af, spoel ze met koud water en laat uitlekken.

  2. 2. Verhit voor de doperwtensaus de olie en een klont boter in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit er de ui ca. 5 minuten glazig in. Voeg de knoflook toe, zet het vuur laag en fruit ca. 5 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bouillon en 450 g van de doperwten toe. Breng aan de kook, kook ca. 1 minuut en zet het vuur uit. Doe het mengsel in een blender met de crème fraîche, de munt en het basilicum en pureer tot een gladde saus.

  3. 3. Schenk de saus in een lage ovenschaal. Meng het witte en bruine krabvlees in een kom met de schil en het sap van de citroen, de sjalot, de rodewijnazijn, de suiker en de crème fraîche goed door elkaar. Vul de pastaschelpen met een lepel met het krabmengsel en leg ze in de doperwtensaus. Bestrooi met de overige doperwten en de grana padano en bak ca. 35 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is en de saus goed heet is.

Per portie: 510 kcal | 44 g koolhydraten | 29 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Lottie Covell Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)