Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Pastaschelpen met worst en cavolo nero

Pastaschelpen met worst en cavolo nero

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer de cavolo nero 2-3 minuten in een grote pan met kokend water en wat zout. Haal hem uit de pan met een schuimspaan en laat goed uitlekken in een vergiet. Kook de pastaschelpen in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak er het worstvlees rul in. Breek het met een lepel in kleine stukjes en bak het verder tot het mooi goudbruin is. Voeg de knoflook, het venkelzaad en een snuf chilivlokken toe en bak nog 1 minuut. Roer de ricotta, de cavolo nero en een scheutje heet water erdoorheen zodat er een rijk, romig geheel ontstaat.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Schenk de pastasaus in een ovenschaal (20×30 cm) en strijk glad. Vul de pastaschelpen met het worstmengsel en leg ze naast elkaar in de saus. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Verwijder het folie, bestrooi de schelpen met de parmezaan en bak 20-25 minuten verder in de oven tot de saus borrelt en de schelpen mooi gegratineerd zijn.

Per portie: 498 kcal | 54 g koolhydraten | 15 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Megan Davie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)