Pastaschelpen met worst en cavolo nero
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Blancheer de cavolo nero 2-3 minuten in een grote pan met kokend water en wat zout. Haal hem uit de pan met een schuimspaan en laat goed uitlekken in een vergiet. Kook de pastaschelpen in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Verhit de olie in een koekenpan en bak er het worstvlees rul in. Breek het met een lepel in kleine stukjes en bak het verder tot het mooi goudbruin is. Voeg de knoflook, het venkelzaad en een snuf chilivlokken toe en bak nog 1 minuut. Roer de ricotta, de cavolo nero en een scheutje heet water erdoorheen zodat er een rijk, romig geheel ontstaat.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Schenk de pastasaus in een ovenschaal (20×30 cm) en strijk glad. Vul de pastaschelpen met het worstmengsel en leg ze naast elkaar in de saus. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Verwijder het folie, bestrooi de schelpen met de parmezaan en bak 20-25 minuten verder in de oven tot de saus borrelt en de schelpen mooi gegratineerd zijn.