Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pastei met gekruid lamsgehakt en filodeeg

Pastei met gekruid lamsgehakt en filodeeg

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de yoghurt-hummussaus

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappels in een pan met kokend water en wat zout tot ze gaar zijn, maar laat ze niet te zacht worden. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Bak het gehakt in een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag tot het bruin is en begint te karamelliseren. Voeg de ui en de paprika toe, zet een deksel op de pan en bak ca. 10 minuten verder tot de groenten zacht zijn. Roer af en toe door.

  3. Voeg de harissa, de specerijen en de munt toe en bak 1-2 minuten mee tot de aroma’s vrij komen. Roer de bloem erdoorheen. Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon en de tomatenpuree toe. Breng aan de kook en kook enkele minuten tot het geheel wat indikt. Roer de zoete aardappel en de peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bestrijk 3-4 filodeegvellen met gesmolten boter en leg ze overlappend op elkaar in een quiche- of vlaaivorm (24 cm Ø) zodat het deeg aan de randen wat overhangt. Verdeel de gehaktvulling over het deeg in de vorm en vouw de overhangende deegranden naar binnen. Bestrijk de overige deegvellen met boter, verkreukel ze en bedek de vulling ermee. Bestrooi het deeg met het nigellazaad en bak 30-35 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.

  5. Haal de pastei uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen. Klop intussen voor de saus de yoghurt en de hummus door elkaar en roer er de harissa een beetje doorheen zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Snijd de pastei in punten en serveer met de saus.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Jennie Vincent

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)