Pasteitjes met kip
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Breng de kippendijen in een pan met 500 milliliter water op middelhoog vuur aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de kip 1 uur zachtjes koken. Zet dan het vuur uit. Haal de kip uit de bouillon en zet de bouillon opzij voor later gebruik. Laat de kip afkoelen en snijd het vlees in blokjes van 1×1 centimeter. Zet opzij.
Zeef de bloem in een kom, voeg de eieren toe met de gesmolten boter en ½ theelepel zout. Kneed het even goed. Voeg dan beetje bij beetje 150 milliliter van de kippenbouillon toe tot je een soepel deeg hebt en de kom helemaal schoon is. Dek het deeg af met plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit de olie in de wok en fruit de sjalotten en de knoflook goudbruin. Voeg dan de prei toe met de kip, de wortel en de judasoren. Bak die 1 minuut mee. Voeg vervolgens de doperwten en de glasnoedels toe en breng op smaak met het overige zout, de peper, de nootmuskaat en de ketjap manis. Doe de selderij erbij en schep alles goed door elkaar. Laat de vulling nu helemaal afkoelen. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
Bestuif het werkblad licht met wat bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 3 millimeter dik. Steek met de schotel cirkels uit en bedek die met een schone theedoek.
Leg op de helft van de deegcirkel een partje ei en schep er dan een eetlepel vulling op. Vouw de cirkel dicht en druk de randen licht aan. Houd het pasteitje met 1 hand vast en pak met de duim en wijsvinger van je andere hand een stukje van de rand. Vouw dit nu naar binnen toe en pak daaronder weer het deeg beet. Druk het plat en vouw weer naar binnen terwijl je het licht aandrukt. Ga zo door totdat je weer bij het andere uiteinde van de halve maan uitkomt. Zo krijg je een geschulpte rand. Vouw zo alle pasteitjes en dek ze steeds af met een theedoek om uitdrogen te voorkomen.*
Verhit een wok op middelhoog vuur en giet er 1liter olie in. Verhit de olie tot 170 °C en frituur de pasteitjes in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Je kunt de pasteitjes als ze afgekoeld zijn goed invriezen. Warm ze eenvoudig op in de oven als je ze wilt eten.