Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Pasteitjes met ricotta en spinazie

Pasteitjes met ricotta en spinazie

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Lekker knapperig vanbuiten en romig vanbinnen, deze gevulde pasteitjes met ricotta en spinazie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de vulling

Lekker knapperig vanbuiten en romig vanbinnen, deze gevulde pasteitjes met ricotta en spinazie.

Bereiding

  1. 1. Meng 300 g bloem met het zout en de gist in een grote kom en schenk er beetje bij beetje 150 ml lauwwarm water bij. Kneed alles tot er een samenhangende bal ontstaat. Leg het deeg in de kom, dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg ca. 30 minuten op kamertemperatuur rusten.

  2. 2. Breng voor de vulling een laagje water in een ruime pan aan de kook en blancheer er de spinazie kort in tot hij geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet en knijp met je handen of met behulp van een theedoek zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Roer de spinazie en de overige ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad ca. 2 mm dun uit. Leg een schoteltje op het deeg (ca. 15 cm Ø) en snijd met een scherp mesje cirkels uit het deeg. Plak de restjes deeg aan elkaar, rol opnieuw uit en herhaal tot het deeg op is. Schep op iedere cirkel 1-2 el vulling op de ene helft, vouw de andere helft eroverheen en vouw de randen goed dicht. Zorg dat de pasteitjes goed gesloten zijn zodat de vulling er tijdens het bakken niet uitloopt.

  4. 4. Leg de pasteitjes voorzichtig naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 minuten in de oven. Kluts de eidooier met de melk. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk de pasteitjes met de eidooier. Kerf ze met een scherp mesje aan de bovenkant voorzichtig in, bestrooi met de parmezaan en bak ca. 10 minuten verder in de oven tot ze goudbruin zijn.

Per portie: 579 kcal | 57 g koolhydraten | 31 g eiwit | 24 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!