Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pastinaken gratin

Pastinakengratin

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook. Schil de pastinaken en snijd ze in gelijke stukken. Doe de pastinaken met de knoflook en de slagroom in een pan en breng het geheel rustig aan de kook. Kook de pastinaken in ca. 10 minuten beetgaar.

  2. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Meng de maizena met 1 el koud water. Bind de pastinakenroom met de maizena. Roer er de peterselieblaadjes doorheen en breng op smaak met zout en peper.

  3. Doe het pastinakenmengsel in een ovenschaal en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)