Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

pastinaken gratin

Pastinakengratin

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook. Schil de pastinaken en snijd ze in gelijke stukken. Doe de pastinaken met de knoflook en de slagroom in een pan en breng het geheel rustig aan de kook. Kook de pastinaken in ca. 10 minuten beetgaar.

  2. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Meng de maizena met 1 el koud water. Bind de pastinakenroom met de maizena. Roer er de peterselieblaadjes doorheen en breng op smaak met zout en peper.

  3. Doe het pastinakenmengsel in een ovenschaal en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie