Bereiding

 

  1. Breng in een ruime pan ca. 1,5 l water met wat zout aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze ca. 20 seconden onder in het kokende water. Koel de tomaten af in koud water en pel het vel eraf. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze 3-4 minuten in het kokende water. Schep ze uit de pan en koel ze af in ijswater.
  2. Pel en snipper de knoflook. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de peper en de knoflook ca.
  3. minuten in. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de peper en de knoflook. Laat het geheel op laag vuur ca. 10 minuten pruttelen. 3 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de koteletjes ca. 2 minuten aan beide zijden. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Bak de sperziebonen ca. 2 minuten in de pan. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en voeg de naaldjes toe aan de bonen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de pasta af. Verdeel de pasta over borden en schep er de tomaten saus overheen. Verdeel de bonen over de borden en maak af met de lamskoteletjes.

Foto’s: foodies