
Penne met cheddarsaus en shiitakes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Rasp de cheddar. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in dikke plakjes.
Smelt de boter en roer er de bloem doorheen. Verhit de roux tot hij gaat glanzen en loslaat van de pan. Neem van het vuur en voeg al roerend geleidelijk de melk toe. Breng de saus al roerend op laag vuur aan de kook. Roer de cheddar erdoorheen en laat hem smelten. Breng de saus op smaak met zout, peper en de witte wijnazijn.
Verhit de olie en bak er de shiitakes ca. 4 minuten op hoog vuur in. Breng de shiitakes op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de pasta met de cheddarsaus en verdeel over diepe borden. Verdeel de shiitakes eroverheen.