Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Piepkuikens met sjalotten

Piepkuikens met sjalotten

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met de boter en wrijf er de kuikens mee in. Bestrooi lichtjes met zout en peper, ook in de buikholte van de kuikens.

  2. Halveer de sjalotten, laat de wortel zitten. Pel de schil van de sjalotten. Gril de kuikens 35-40 minuten op indirecte hitte* in een afgesloten barbecue. Draai de kuikens regelmatig zodat ze gelijkmatig bruin kleuren.

  3. Leg na ca. 20 minuten de sjalotten op het grillrooster en rooster ze goudbruin en gaar. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes.

  4. Neem de kuikens van de grill en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Laat ca. 10 minuten rusten. Schep de sjalotten op een snijplank en snijd er de wortel af. Strooi er de tijm, wat zout en peper over en hak de sjalotten grof. Pers de citroenen uit.

  5. Serveer de kuikens in hun geheel of deel ze op in boutjes en filets. Leg het vlees op de sjalotten en druppel er het citroensap overheen. Bestrooi met gerookt zeezout en grofgemalen peper.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)