Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
pilaf met asperge, saffraan en amandel

Pilaf met asperge, saffraan en amandel

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Pilaf over? Eet hem de volgende dag koud als lunch.

Bereiding

  1. Breng 460 ml water aan de kook en voeg de saffraan toe. Fruit de ui in 2 el kokosolie of -boter glazig en licht goudbruin. Voeg de rijst toe en roer er goed doorheen. Voeg het water met de saffraan en zout en peper toe. Zet een goed afsluitend deksel op de pan en kook ca. 15 minuten op laag vuur. Voeg daarbij eventueel wat water toe als de rijst aan de bodem plakt.

  2. Snijd de asperges in stukjes van ca. 1 cm. Blancheer de asperges ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Spoel de asperges met koud water om het gaarproces te stoppen. Voeg als de rijst klaar is de asperges, de dille en de dragon toe. Zet het deksel weer op de pan en gaar nog ca. 5 minuten verder op laag vuur.

  3. Verhit de overige kokosolie of -boter in een pan en bak er de amandelen met een snufje zout in. Bestrooi de pilaf met de amandelen en serveer.

Per portie: 465 kcal | 63 g koolhydraten | 13 g eiwit | 18 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Philip Webb Styling: Polly Webb-Wilson, Olivia Wardle Foodstyling: Jennifer Joyce, Sal Henley

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)