Pilaf met asperge, saffraan en amandel
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Breng 460 ml water aan de kook en voeg de saffraan toe. Fruit de ui in 2 el kokosolie of -boter glazig en licht goudbruin. Voeg de rijst toe en roer er goed doorheen. Voeg het water met de saffraan en zout en peper toe. Zet een goed afsluitend deksel op de pan en kook ca. 15 minuten op laag vuur. Voeg daarbij eventueel wat water toe als de rijst aan de bodem plakt.
Snijd de asperges in stukjes van ca. 1 cm. Blancheer de asperges ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Spoel de asperges met koud water om het gaarproces te stoppen. Voeg als de rijst klaar is de asperges, de dille en de dragon toe. Zet het deksel weer op de pan en gaar nog ca. 5 minuten verder op laag vuur.
Verhit de overige kokosolie of -boter in een pan en bak er de amandelen met een snufje zout in. Bestrooi de pilaf met de amandelen en serveer.