Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Pindastoof met kip

Pindastoof met kip

  • Eenvoudig

  • ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Bestrooi de kip met zout en de versgemalen peper. Verhit de olie op middelhoog vuur in een stoofpan met dikke bodem. Bak er de gember, de ui en de chilivlokken in ca. 10 minuten zacht in, maar niet bruin. Voeg de kip, de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak al omscheppend ca. 5 minuten zodat de kip goed bedekt is.

  2. 2. Voeg de gepelde tomaten met sap toe en breng aan de kook. Voeg de pindakaas, 500 ml kokend water en wat zout en peper toe. Stoof afgedekt 3-4 uur op heel laag vuur tot de kip zacht is en de saus ingedikt.

  3. 3. Serveer bestrooid met de rode peper, de pinda’s en de koriander en geef de rijst erbij.

  4. 44 g eiwit | 63 g vet | 16 g koolhydraten

Per portie: 818 kcal | 16 g koolhydraten | 44 g eiwit | 63 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)