Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Pistache-limoencake

Pistache-limoencake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Voor 12 plakken

Pistachenoten geven niet alleen een lekkere crunch, maar ook een mooie kleur aan je cake!

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een cakeblik (20×10 cm) in met boter. Leg een lange strook bakpapier in de lengte van het bakblik, zodat het aan beide korte kanten wat over de rand hangt. Daarmee kun je de cake straks uit het bakblik tillen.

  2. 2. Doe 100 g pistachenoten en de suiker in een keukenmachine en maal fijn. Voeg 150 g boter, de zure room, de eieren, de bloem, het bakpoeder, de baksoda, het vanille-extract en de limoenschil toe en klop tot een glad beslag. Spatel het geheel in het cakeblik en bak de cake 50-55 minuten in de oven. De cake is gaar wanneer een satéprikker er schoon uitkomt. Bedek de cake tijdens het bakken eventueel met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin dreigt te worden. Laat de cake 20 minuten afkoelen in het blik. Til daarna de cake uit het blik en laat volledig afkoelen op een rooster.

  3. 3. Meng de poedersuiker met zo veel limoensap dat er een schenkbaar glazuur ontstaat (je houdt mogelijk limoensap over). Schenk het glazuur over de cake en bestrooi met de overige pistachenoten.

Per portie: 393 kcal | 49 g koolhydraten | 6 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Kinear

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)