
Pita met whipped feta en zoet-pittige aubergine
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Jarenlang liet Veggilaine aubergines links liggen, omdat ze niet wist hoe ze de groente het beste kon bereiden. Ondertussen weet ze dat je twee dingen in gedachte moet houden: hitte en olie. Combineer deze twee en je hebt ultiem zachte aubergine. Deze dip smaakt heerlijk op een zelfgebakken pita.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verdeel de aubergine over de bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de aubergine 20 minuten in de oven.
Maak intussen de marinade. Meng de overige olijfolie met de tomatenpuree, ahornsiroop, specerijen, sriracha en wat zout in een grote kom. Zet apart.
Meng alle ingrediƫnten voor de whipped feta in een keukenmachine en mix in 4-5 minuten tot een luchtig mengsel. Zet apart.
Meng de ingrediĆ«nten voor de komkommersalade in een schaal. Laat de salade minimaal 10 minuten staan voordat je ām serveert.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de geroosterde aubergine en marinade toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om. Blus af met 4 eetlepels water.
Bestrijk de pitaās met een flinke eetlepel whipped feta, de gebakken aubergine en wat komkommersalade. Maak af met wat sriracha en verse kruiden.
Veggilaine
€ 29,99









