Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pita met whipped feta en zoet-pittige aubergine

Pita met whipped feta en zoet-pittige aubergine

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Jarenlang liet Veggilaine aubergines links liggen, omdat ze niet wist hoe ze de groente het beste kon bereiden. Ondertussen weet ze dat je twee dingen in gedachte moet houden: hitte en olie. Combineer deze twee en je hebt ultiem zachte aubergine. Deze dip smaakt heerlijk op een zelfgebakken pita.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor de whipped feta

Voor de komkommersalade

Toppings

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Jarenlang liet Veggilaine aubergines links liggen, omdat ze niet wist hoe ze de groente het beste kon bereiden. Ondertussen weet ze dat je twee dingen in gedachte moet houden: hitte en olie. Combineer deze twee en je hebt ultiem zachte aubergine. Deze dip smaakt heerlijk op een zelfgebakken pita.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. Verdeel de aubergine over de bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de aubergine 20 minuten in de oven.

  3. Maak intussen de marinade. Meng de overige olijfolie met de tomatenpuree, ahornsiroop, specerijen, sriracha en wat zout in een grote kom. Zet apart.

  4. Meng alle ingrediƫnten voor de whipped feta in een keukenmachine en mix in 4-5 minuten tot een luchtig mengsel. Zet apart.

  5. Meng de ingrediĆ«nten voor de komkommersalade in een schaal. Laat de salade minimaal 10 minuten staan voordat je ’m serveert.

  6. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de geroosterde aubergine en marinade toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om. Blus af met 4 eetlepels water.

  7. Bestrijk de pita’s met een flinke eetlepel whipped feta, de gebakken aubergine en wat komkommersalade. Maak af met wat sriracha en verse kruiden.

Receptuur en foto: Ghislaine Voogd

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (9 stemmen)
Uit het boek

Veggilaine

€ 29,99
Veggilaine
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!