Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pittige bloemkoolsoep

Pittige bloemkoolsoep

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Move over bloemkoolsteak, vanaf nu gaan we voor deze pittige bloemkoolsoep. Deze soep is heerlijk als vegetarisch voorgerecht of als lichte lunch.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Move over bloemkoolsteak, vanaf nu gaan we voor deze pittige bloemkoolsoep. Deze soep is heerlijk als vegetarisch voorgerecht of als lichte lunch.

Bereiding

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en houd er 2 achter voor later. Snijd de steel van de bloemkool fijn.

  2. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit er de bloemkoolroosjes, de bloemkoolsteel en de ui ca. 10 minuten op matig vuur in. Roer regelmatig tot de bloemkool mooi goud van kleur is. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 minuten. Voeg het currypoeder toe en fruit nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en laat ca. 20 minuten rustig koken tot de bloemkool uit elkaar valt.

  3. Roer de yoghurt erdoorheen en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

  4. Snijd of schaaf de achtergehouden bloemkoolroosjes in dunne plakjes en meng ze met wat zout, peper en citroensap. Verdeel de soep over kommen en maak af met de bloemkoolplakjes en wat versgemalen zwarte peper.

Per portie: 163 kcal | 11 g koolhydraten | 5 g eiwit | 10 g vet

Move over

Wat vind jij van dit recept?

4.1 / 5.0 (12 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!