
Pittige salsa van geblakerde groente
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Wraps, tortilla's, vlees of vis. Met een salsa erbij, limoentjes op tafel en Mexicaans biertje in je hand, heb je zo een Mexicaanse lunch.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de tomaten, ui, jalapeƱoās en knoflook op een hete barbecue, in een hete grillpan of in een hete droge koekenpan. Bak 6-8 minuten tot de groenten volledig geblakerd zijn. Laat de zwarte schil van de tomaat en de jalapeƱoās zitten, deze voegen smaak toe aan de salsa.
Verwijder de velletjes van de knoflook. Stamp de knoflook fijn in een vijzel en doe in een kom. Pel de ui en stamp grof in de vijzel en doe bij in de kom. Doe hetzelfde met de tomaten en de jalapeƱoās.
Stamp alles fijn in de kom en voeg dan 4-5 eetlepels water, het limoensap en de koriander toe om het geheel smeuĆÆg te maken. Meng goed door elkaar en laat ca. 10 minuten staan voor serveren. In de koelkast blijft de salsa zoān 2 dagen goed.









