Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Pittige zoete-aardappelkoekjes met komkommersalade

Pittige zoete-aardappelkoekjes met komkommersalade

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de komkommersalade

Bereiding

  1. Meng voor de komkommersalade de groenten in een kom en breng op smaak met het limoensap, de koriander en het zeezout. Zet opzij.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 40-45 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Laat een beetje afkoelen en schep dan met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Meng het vruchtvlees met de gember, de koriander, de peper, de chilivlokken, het komijnzaad en de maizena. Breng op smaak met zout.

  3. Vorm met je handen ca. 20 koekjes van het zoete-aardappelmengsel. Doe de panko in een diep bord en haal de koekjes er een voor een doorheen. Leg de koekjes op een bord en zet ca. 20 minuten in de koelkast.

  4. Verhit een laagje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de koekjes 3-4 minuten aan beide zijden in tot ze lichtbruin en knapperig van buiten zijn. Serveer met de komkommersalade.

Per portie: 84 kcal | 16 g koolhydraten | 2 g eiwit | 1 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamso

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)