Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
pizza cacio e pepe

Pizza cacio e pepe

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

De klassieke pastasaus cacio e pepe, maar dan op een pizza. Ben jij benieuwd? Duik dan snel de keuken in, dit recept wil je proberen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

De klassieke pastasaus cacio e pepe, maar dan op een pizza. Ben jij benieuwd? Duik dan snel de keuken in, dit recept wil je proberen.
Tip
Serveer met wat gegrilde groenten of een snelle salade.

Bereiding

  1. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking van de broodmix. Rol het deeg uit tot een cirkel (ca. 30 cm Ƙ). Leg het deeg op een met olijfolie ingevette bakplaat.

  2. Meng de ricotta met 1 el olijfolie, de knoflook en wat zout.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Strijk het ricottamengsel over het pizzadeeg. Bestrooi met de parmezaan en de zwartepeperkorrels. Besprenkel met 1 el olijfolie. Bak de pizza in 20-25  minuten goudbruin in de oven. Serveer eventueel met wat rucola.

Per portie: 702 kcal | 64 g koolhydraten | 30 g eiwit | 36 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Kris Kirkham Styling: Davina Perkins Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!