Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Plaatkoek met kruisbes en frangipane

Plaatkoek met kruisbes en frangipane

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de kruisbessen en 200 g rietsuiker in een pan op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur wat hoger en kook ca. 10 minuten zachtjes tot de suiker wat is ingedikt en de bessen kapot zij n. Laat helemaal afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bekleed een bakplaat van 20×30 cm met het deeg en zorg dat het precies
    past. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak in ca. 15 minuten goudbruin.

  3. Klop intussen de boter en 200 g rietsuiker met een handmixer licht en luchtig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop na elke toevoeging. Roer de bloem, het amandelmeel en een snufje zout erdoorheen.

  4. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Bestrijk het deeg gelijkmatig met de kruisbessencompote, lepel de frangipane erop en strijk glad met een spatel. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de frangipane terugveert als je er een beetje op drukt. Laat helemaal afkoelen.

  5. Meng de poedersuiker met zoveel citroensap dat het een dun glazuur wordt en lepel dit in een zigzagpatroon over de afgekoelde frangipane. Snijd in rechthoekige stukken en serveer.

Per portie: 446 kcal | 45 g koolhydraten | 7 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Luis Peral Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)