Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Platte kip met stroop en citroen

Platte kip met stroop en citroen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met de stroop, de olie, het citroensap, het paprikapoeder en het chilipoeder. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Leg de kip op een snijplank met de borstkant naar beneden. Knip met een gevogelteschaar de ruggenwervel uit de kip. Vouw de kip open en besmeer de binnenkant met de marinade. Draai de kip om en druk hem een beetje plat. Smeer de kip verder in met de marinade.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg de kip in een braadslee met rooster en braad de kip ca. 45 minuten in de oven.

  4. Was de tijm en schud hem goed droog. Snijd de citroen in parten. Leg na 30 minuten de citroen en de tijm rondom de kip en schep er wat van het braadvet overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!