Platte kip met stroop en citroen
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met de stroop, de olie, het citroensap, het paprikapoeder en het chilipoeder. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de kip op een snijplank met de borstkant naar beneden. Knip met een gevogelteschaar de ruggenwervel uit de kip. Vouw de kip open en besmeer de binnenkant met de marinade. Draai de kip om en druk hem een beetje plat. Smeer de kip verder in met de marinade.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg de kip in een braadslee met rooster en braad de kip ca. 45 minuten in de oven.
Was de tijm en schud hem goed droog. Snijd de citroen in parten. Leg na 30 minuten de citroen en de tijm rondom de kip en schep er wat van het braadvet overheen.