Bereiding

  1. Verhit de olie in een diepe, ruime koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Fruit er de knoflook 1 minuut in tot hij zacht is maar laat hem niet bruin worden.
  2. Voeg de tomaten, de chilivlokken en de basilicumsteeltjes toe en fruit enkele minuten tot de tomaten beginnen te barsten, roer regelmatig door. Druk nog een paar tomaten stuk zodat er meer sap vrijkomt, voeg 50 ml water toe en kook ca. 10 minuten tot er een dikke, grove saus ontstaat. Minimaal de helft van de tomaten moet helemaal uiteenvallen. Breng op smaak met zout en peper en haal de basilicumsteeltjes eruit. Voeg de garnalen toe aan de saus en kook nog 3-4 minuten tot de garnalen gaar zijn.
  3. Bereid intussen de polenta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 50 g geraspte parmezaan door de gekookte polenta en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de polenta over 4 borden en schep er de spicy garnalen met cherrytomatensaus bovenop. Garneer met de basilicumblaadjes en de overige parmezaan. Serveer er de sperziebonen bij.

Per portie: ca. 400 kcal
24 g eiwit | 14 g vet | 43 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Sam A Harris Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Liberty Fennell