Pollo carmelita
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Snijd de pepers in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de tomaten. Pel de knoflook. Hak de pepers, de tomaten, de knoflook en 1 bosje koriander fijn in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
Breng de kipfilets op smaak met zout en peper. Verhit 1 el olie in een ovenbestendige pan en bak er de kipfilet ca. 4 minuten per zijde in. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Laat de zwarte bonen uitlekken. Giet de rijst af en laat hem uitlekken. Neem de pan met kip van het vuur. Verdeel de rijst rondom de kipfilets. Strooi de zwarte bonen eroverheen. Schep de salsa over de kipfilets. Leg een deksel op de pan en zet het geheel ca. 15 minuten in de oven. Hak de overige koriander fijn en strooi hem voor het serveren over de kip.